Velkommen til min rejsedagbog

Mit første møde med Sydamerika

En hård opstart

Selvom jeg efterhånden er en erfaren rejsende, synes jeg ikke, det er blevet nemmere at sige farvel og vi ses om en måned eller tre. Og denne gang var ingen undtagelse. Men erfaring har lært mig, at det er afskeden, der er den hårdeste. Så snart man er afsted, bliver man bombarderet med så mange spændende indtryk og informationer, man skal forholde sig til, at man hurtigt glemmer afsavnet. Og ganske rigtigt; allerede efter Security Check blev mine tanker afledt af de store flyforsinkelser, snevejret havde forvoldt. Typisk at årets første og eneste sne skal falde netop på min afrejsedag. Mit fly til Paris var halvanden time forsinket, hvilket resulterede i, at jeg derfra missede flyet til Bounes Aires. Heldigvis arangerende flyselskabet hurtigt og uden økonomiske omkostninger en flybillet til dagen efter, hotelovernatning, madpakke, toiletsager og madbilletter til lufthavnen.

Velkommen til Buenos Aires

Med en dags forsinkelse landede jeg endelig til Argentinas hovedstad, og med halvanden times bustur fra lufthavnen ankom jeg til mit hostel. Milhouse Hostel er et populært sted for unge backpackers. Her er der mulighed for at tage på diverse guidede ture om dagen og deltage i festligheder om aftenen. Perfekt til en førstgangsalenerejsende som mig. På mit værelse mødte jeg franske Pauline, der også rejste alene, og uden videre introduktion tog vi hinanden under armen for at udforske Buenos Aires sammen. For sådan er det, når man rejser som backpacker – og særligt når man rejser alene; vi er alle interesseret i og mere eller mindre afhængige af at socialisere os. Men det vil jeg komme tilbage til en anden gang. Det var nemlig særligt heldigt for mig, at jeg mødte Pauline, da hun snildt kunne begå sig på spansk. I Argentina tales der spansk og til min overraskelse meget, MEGET begrænset engelsk. I gymnasiet valgte jeg at forbedre mine tyske sprogkunstskaber fra folkeskolen og har derfor ingen spanske gloser at hive ud af ærmet. Men med et par fægtninger med armene og et smil på læben kommer man langt. Desuden oplevede jeg, at argentinere med et større engelsk ordforråd eller turister, der havde forberedt sig bedre på deres spanske færdigheder end mig, ofte kom mig til undsætning med lidt gratis tolkearbejde.

Hvad laver de lokale om søndagen?

Min første dag i Buenos Aires var en søndag. En dag, hvor gaderne åbenbart er ryddet for argentinere. Kun et par forvirrede turister og håbefulde tikkere var at finde i gadebilledet. Derfor blev dagens første gøremål at finde en bank og hæve en håndfuld argentinske pesos. Og hvorfor denne ligegyldige information? Jo, for det er øjensynligt ikke kun de lokale, der holder søndagsfri. Det er nærmest umuligt at finde en velfungerende ATM om søndagen. Og hvis dette ikke skyldes argentinernes hviledag, er det højst sandsynligt fordi, at der ved hver ATM gennem hele ugen står en lang række tålmodige mennesker og venter på at få pengepungen fyldt op med sedler. For selvom du mange steder kan bruge creditcard, er det langt fra alle, der tager imod det. Og det ville da være en skam at gå glip af en tiltrængt kop kaffe eller en uundværlig souvenir.

Efter en times vandring fandt Pauline og jeg endelig en ATM, der trods ugedagen ville unde os lidt lokale sedler, og vi kunne nu påbegynde dagens andet gøremål; at få stillet vores sult. Argentina er kendt for en lille snack kaldet empanadas. Den består grundlæggende af hvidt brød fyldt med enten kylling, oksekød, ost og skinke eller løg og spinat, hvis man foretrækker den vegetariske version. Fyldet afgør formen på brødet, så man smart nok kan kende forskel.

3964bf9a-fa3f-405c-ac6a-afee7fd18de0

Med penge på lommen og mad i maven gik vi nu efter dagens sidste gøremål, som var at finde de lokale. Vi krydsede kanalen, der som i mange andre storbyer er omgivet af caféer, og kom ned til en stor park ved navn Reserva Ecologia Costanera Sur. Fra parken har man udsyn til Atlanterhavet, og på en klar dag kan man ane Uruguay på den anden side af bugten (det giver mening, hvis man kigger på et kort). Her i parken fandt vi argentinerne. Henslænget på tæpper og med deres elskede Mate the i hånden nød de solens varme fra skyggesiden. Et trick jeg nok burde havde benyttet mig af, da jeg senere og til min store ærgrelse opdagede, at min blege vinterkrop ikke helt kunne klare det massive vejrskift. Røde skuldre på førstedagen, typisk.

792e4509-89f2-469d-8ff0-0d1d613aed08 Udsigt fra parken 6dc4ed2c-22d8-4722-ab09-63eb32fad6b1

En farverig og festlig mandag

Mandag havde jeg via hostellet booket en guidet gruppetur til La Boca. En anden god måde at møde andre rejsende på. Her faldt jeg blandt andre i snak med en festlig australier, en storsmilende portugiser og et venligt, dansk par.

La Boca er Buenos Aires sydligste bydel, og det er som om, at det er her, byen gemmer alle sine farver. I alle regnbuens nuancer er der malet på fliser, bygninger og sågar planter. Bestemt et besøg værd. Og ledsages man som jeg tilmed af en guide med historiske og kulturelle anekdoter på tungen, får man en unik og autentisk oplevelse af bydelen. En oplevelse Lonely Planet langt fra evner at give. Turens højdepunkt var den indlagte frokostpause, hvor vi blev henvist til en lokal restaurant, der laver La Bocas bedste barbecue. Glem alt om grøntsager, her får man serveret en stor, krydret pølse eller en saftig steak indpakket i baguette, hvis eneste funktion er at reducere svineriet fra kødet. Foruden empanadas er steak Argentinas specialitet. Turen sluttede af med en rundvisning på det nærliggende fodboldstation La Bombonera. Men da fodbold ikke har min store interesse, vil jeg undlade at gå i detaljer men nøjes med at nævne, at argentinerne er meget dedikerede og trofaste fodboldfans.

37fbc474-0380-46da-90f6-926523a0f280 4fd2a4b9-41a1-4d0e-b042-b0afc23bf506 fe01d860-340d-4a7a-95b2-10096cdd18a6

f31f72cf-1763-470c-b01f-2a2498886ca7 a32135bf-c0cb-454a-844c-3366ace492ea 6542addf-4948-4c42-874b-97681ca6d556

Tilbage på hostellet havde engelske Gloria tjekket ind på værelset, og hun gjorde os følgeskab på endnu en byvandring gennem Buenos Aires’ gader, der nu modsat søndag var fuld af liv. Jeg må indrømme, at Buenos Aires er noget for sig. Det er kontrasternes by. På de flersporede, tætpakkede veje kører utallige busser med retro neonskilte, taxier, slidte og dyre biler side om side. På de hullede fortov med skrald og snavs i hver en afkrog spankulerer businessfolk forbi de hjemløse, der i forfaldende klæder ligger på aflagte, beskidte madrasser. Og hvor der på gaderne spildes, bliver der i parkerne handlet. Her ser man nemlig fem eller flere gartnere stå om samme bed, og der er ikke ét henkastet stykke ispapir at opstøve.

ccbba707-82b5-4117-9b50-5a7837c2a9ff  fa4e427b-9d2e-4615-9273-ead1e0ada0a5

Efter et par timer med sightseeing var det tid til mandagsfest. Det er hostellivets fordel såvel som ulempe; der er altid nogle, der er klar på fest. Og i dag udsprang den sig af en beer pong turnering, et (tilsyneladende) internationalt drukspil. Men hva’ fa’en, man skulle jo alligevel smage den argentinske øl Quilmes før eller siden.

Tirsdagstømmermænd

Lige så sjov en fest kan være, lige så ondt kan den gøre dagen efter. Og gårsdagens fest gjorde ondt tirsdag. Den argentinske øl fik sat sine spor og tømmermændene resulterede i, at jeg missede en guidede tur til Cementerio de la Recoleta. En kirkegård, der efter sigende skulle være værd at stå op for. Selvfølgelig er det ikke verdens undergang at gå glip af en kirkegård, dem kommer der nok flere af. Men min ærgrelse vidner alligevel om et nævneværdigt dilemma, man som backpacker ofte står over for. Backerpackerlivet er nemlig en hårfin balance mellem at møde så mange mennesker som muligt og se så meget som muligt. Og nogle gange må man (frivilligt såvel som ufrivilligt) prioritere mellem disse to ønsker.

Jeg kom dog ud af sengen ved middagstid, og Pauline, Gloria og jeg fandt os vej til Palermo.
En anden fin bydel i Buenos Aires. Her traskede vi rundt i en smuk park med en sø og blomsterhave, der var en sand fryd for det ellers ramte hovede.

ebec7026-d1b1-4eef-8eda-ba4c19361928  51d0a9c5-d28e-4c8d-b306-f0dbf95bbe26  988e5881-46bd-4609-bc15-a1e025616124

Om aftenen var de fleste tømmermænd dampet af, og jeg stod på hostellet sammen med en bunke spændte unge klar til at prøve kræfter med den argentinske folkedans, tango. Lettere generte over at få en fremmed i hænderne travede vi alle igennem tangoens intime grundtrin, hvor kvinden undervejs med det ene og det andet ben skulle gnubbe sig sexet op ad herrens ben. Vores anstrengelser blev efterfølgende belønnet med endnu en fest. Denne gang tog jeg mig dog til takke med en alkoholfri aften og god nats søvn, hvilket nok var meget fornuftigt taget morgendagens bustur i betragtning.

Onsdag blev min sidste dag i Buenes Aires. En by, der med sin kaotiske stemning, skønne seværdigheder og imødekommende mennesker tog godt imod mig. Nu venter 20 lange timer i bus til Iguazu, hvor jeg kan se frem til et af verdens største vandfald.

 

1

  • Stine

    Det lyder jo helt absurd fantastisk! Jeg misunder dig virkelig meget her fra Danmark, hvor det lige er begyndt at sne – igen!
    Det gjorde næsten helt ondt at læse dit indlæg – så meget savner jeg Sydamerika!
    Nyd Iguazu – det er helt fantastisk! Og husk regntøj og ingen sko, hvis du skal på bådtur. (;

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen til min rejsedagbog